ПРЕВЮ: Сексът и градът

30.05.2008Ще се оженят ли Кари и Тузаря или не? Това е въпросът, чийто отговор феновете на "Сексът и градът" се надяват да получат от дългоочаквания филм за любовта и приятелството в Ню Йорк, който тази седмица тръгва по кината в САЩ (българската премиера е седмица по-късно) .

Връзката на писателката Кари с финансиста, известен като Тузаря, нейният и на нейните приятелки Саманта, Шарлот и Миранда любовен живот и модни предпочитания, спечелиха милионни телевизионни почитатели на сериала, който вървя шест сезона.

Четири години след края и на последната серия, Кари и приятелките й се завръщат отново.

"Хората, които харесват шоуто, ще очакват радостта и добрите времена, и капризите, и облеклото, и коктейлите, и пиперливия език", казва актрисата Сара Джесика Паркър, която освен че се превъплъщава в ролята на Кари, е продуцент на филма и на телевизионния сериал.

"Но онова, което те може да не очакват е, че останалата част от филма е доста тъжна", добавя тя.

Телевизионният сериал, базиран на автобиографичните коментари на Кандис Бушнел в "Ню Йорк обзървър", спечели осем награди "Златен глобус" и седем "Емис", като междувременно превърна обувките Manolo Blahnik и коктейлите Cosmopolitan в популярни за всяко домакинство.

Игралният филм започва оттам, откъдето завършва сериалът – Кари и Тузаря са заедно, Саманта е в Лос Анджелис с нейното младо гадже, Шарлот и съпругът й отглеждат осиновената китайска дъщеричка, Миранда е в Бруклин със съпруга си и сина си.

"Винаги съм знаела, че голямата история, която остана недовършена, е буквално "Голямата" история – ще се оженят ли Кари и Тузаря? (игра на думи с "Mr. Big", каквото е прозвището на "Тузаря" в оригинал -б.р.) Какво би било, ако се оженят или не се оженят", казва Майкъл Патрик Кинг, сценарист и режисьор на филма.

Модна страст

Кинг обяснява, че сценарият е фокусиран в разликата във възрастта между 35 и 40 години и нещата, които междувременно приемаш.

Феновете обаче не бива да се тревожат – все още има модна страст със завръщането на стилистката Патриша Фийлд, чиято работа по "Сексът и градът" направи така, че филмът да бъде признат за едно от най-големите събития в модата, дал живот на икономически, културни и социални тенденции, които са валидни и до днес.

Повече "секс"?

Независимо от успеха на тв сериала, Сара Джесика Паркър казва, че филмът не е направен лесно. "Правенето на филм за четири жени над 40 всъщност не е нещо, за което Холивуд обича да си харчи парите", уточнява тя и допълва, че филмовото студио било спечелено само заради силната привързаност на почитателите на "Сексът и градът".

Имало е и проблем да се ангажират всички звезди от сериала, най-вече Ким Катрал, която играе Саманта и първоначално не е искала да се снима във филм – но не заради скарване с Паркър, за което и двете отричат със смях.

Четири години правят разлика, казва Катрал, която обяснява първоначалната си реакция с изтощението, развода, края на сериите и поставената на баща й диагноза "деменция".

Другите две актриси Кристин Дейвис, която играе Шарлот и Синтия Никсън в ролята на Миранда, казват, че за тях филмът е една осъществена мечта. "Имахме чувството, че сме мъртви и след това възкресени", споделя Никсън.

И макар първите отзиви за филма, произведен от студио New Line Cinema на TimeWarner, да бяха смесени, критиците все пак очакват той да стане хит.