DVD каталог: Юли 2008

Представяме ви DVD премиерите на филмовия разпространител Прооптики за месец юли 2008:Войната на Чарли Уилсън / Charlie Wison’s War (2007)
03.07 / Universal / 1 диск / 19,99 лв
режисьор Майк Николс
в ролите Том Ханкс, Джулия Робъртс, Филип Сиймур Хофман

Носителите* на Оскар® Том Ханкс ( Форест Гъмп, Филаделфия), Джулия Робъртс (Ерин Брокович, Отблизо) и Филип Сиймур Хофман (Капоти, Почти известни) са звездите във Войната на Чарли Уилсън – истинската история на конгресмена, който обичаше да се забавлява, светската дама от Хюстън, която обичаше справедливите каузи и агентът на ЦРУ, който обичаше да се бори с вятърни мелници - и които заедно сътвориха една от най-мащабните тайни операции в историята.
Режисьора – носител** на Оскар® Майк Никълс ( Абсолвентът) ни представя тази невероятна история по истински случай, която и най-развинтеното въображение не би могло да измисли само.

Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт / Sweeney Todd: The DemonBarber from Fleet Street (2007)
Специално издание
17.07 / Warner / 2 диск / 24,99 лв
режисьор Тим Бъртън
в ролите Джони Деп, Хелена Бонам Картър, Алан Рикман

Легендите Тим Бъртън и Джони Деп отново се събират. Сега режисьорът и актьорът, създали пет изключителни филма (между които Едуард-ножицата и Чарли и шоколадовата фабрика) ни предлагат режещ като бръснач трилър, по световноизвестния мюзикъл на Стивън Зондхайм. В историята за лондонския бръснар, планирал отмъщение и изпълняващ го с бръснач в ръка, има от всичко: кръв, мистерия, романс, остроумия, вълнуваща музика и невероятни визуални ефекти. Участието на Хелена Бонъм Картър като съучастницата и Алън Рикмън и Саша Барон Коен като жертвите на Суини допринасят за напрежението. Желаете бръснене? Съвсем гладко? Суини ви очаква.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ

Бъртън + Деп + Картър = Тод
Суини Тод е жив: Действителната история на бръснаря демон
Музикален хаос: Суини Тод на Зондхайм
Любимите места на Суини в Лондон
Декорите на бръснаря демон
Великият палячо: Една театрална традиция
Кървав бизнес
Рефренът на бръснача
Фотогалерия

Златният компас / The Golden Compass (2007) Специално издание в картонена кутия
24.07 / Warner / 2 диска / 24,99 лв
режисьор Крес Уейц
в ролите Никол Кидман, Даниел Грейг, Дакота Блу Ричардс

В един вълшебен паралелен свят, където вещици кръжат в небето и полярни мечки управляват замръзналия Север, на едно специално момиче е писано да реши съдбата на цялата вселена. Когато Лира Белакуа (Дакота Блу Ричардс) става пазителката на Златния Компас, се оказва, че тя е единствената, която може да чете съдбовните му послания и да предпази своя свят – както и всички останали- от заплашващия ги злокобен мрак.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ

Аудио коментар от сценариста и режисьор Крис Уайц

Началото:
Романът
Адаптацията
Оксфорд

Зад кулисите:
В търсене на Лира Белакуа
Костюми
Музика
Дизайн на продукцията
Премиера

Светът на Лира
Въоръжените мечки
Алитиометъра
Демоните

Суперяки / Superbad (2007)
17.07 / Sony / 1 диск / 19,99 лв
режисьор Грег Мотола
в ролите Джона Хил, Майкъл Кера, Бил Хейдър

От създателите на „Позабременяла” и „40-годишният девственик” идва „СУПЕРЯКИ”. Единственото, което Сет (Джона Хил) и Евън (Майкъл Сера) искат от живота е да забият момичетата, по които си падат, преди да отидат в колеж. Но за целта трябва да осигурят сериозно количество алкохол за големия купон. С помощта на приятеля си Фогъл, известен още като Маклавин (Кристофър Минц-Плас) и фалшивия му документ за самоличност, те потеглят на лов за пиене, опитвайки се да избягват некомпетентните ченгета (Сет Роугън от „Позабременяла” и Бил Хедър от „Saturday Night Live”). Дали в една истерично смешна вечер ще успеят да се отърват от лошия си късмет?

Чък за късмет / Good Luck Chuck (2007)
17.07 / Sony / 1 диска / 19,99 лв
режисьор Майк Хелфрик
в ролите Джесика Алба, Дейн Кук

Непрестанен купон с ралична жена всяка нощ? Звучи като най-приятното проклятие на света! Всички жени в града се редят на опашка пред вратата на Чарли Логан (Дейн Кук). Ако прекарат една нощ с него, те са обречени да намерят любовта на живота си. Просто се потъркайте в Чък за късмет! Но когато Чарли се влюбва в красавицата Кам (Джесика Алба), „проклятието” съсипва живота му. Сега той не може да има единствената жена, която иска, защото така ще я изгуби завинаги. Дали и на Чарли най-после ще му излезе късмета в любовта?

Скафандърът и пеперудата / The Diving Bell and the Butterfly (2007)
31.07 / независим / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Джулиан Шнабел
в ролите Матю Амалрик, Емануел Зигнър, Ан Консигни

Жан-Доминик Боби e 43-годишният заместник главен редактор на световноизвестното списание Elle, който живее на пълни обороти. Но на 8 декември 1995 г. той става жертва на ужасна церебрална травма, която го оставя в състояние на пълна парализа, неспособен на какъвто и да е вид общуване – състояние, известно в медицинските среди като „синдром на заключения”. Мозъчната му дейност и въображението му обаче са непокътнати и докато лежи напълно неподвижен в болничното си легло, Боби се научава да общува с външния свят, използвайки левия си клепач - единствената част от тялото му, която може да управлява. През следващите 14 месеца, с помощта на специална техника за диктуване, Боби създава един поетичен и трогателен разказ за живота си… буква, по буква, по буква.

„Скафандърът и пеперудата” е сърцераздирателната истинска история на един мъж, който доказва, че силата на духа и въображението е способна да освободи човека от физическите ограничения на тялото му.

Колкото толкова / As Good as it Gets (1997)
10.07 / Sony / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Джеймс Л. Бруукс
в ролите Джак Никълсън, Хелън Хънт, Грег Кийниър

Джак Никълсън, Хелън Хънт, Грег Киниър и Куба Гудинг мл. са звездите в хитовата комедия на Джеймс Л. Брукс „Колкото-толкова”
Никълсън прави впечатляваща роля като Мелвин Удал – маниакален писател, известен като най-недружелюбния и груб човек в Манхатън. Но когато съседът му Саймън е приет в болница, Мелвин е принуден да се погрижи за неговото куче, с което има стара вражда. Този ненадеен акт на милосърдие – както и сервитьорката Каръл Конъли – връща Мелвин към нормалните човешки взаимоотношения. „С изключителни сценарий, режисура и актьорска игра, „Колкото-толкова” е една от най-добрите комедии от години.” – Кенет Туран, LOS ANGELES TIMES

Дъщерята на Гидиън / Gideon’s Dauther (2005)
03.07 / независим / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Стефан Полякоф
в ролите Бил Най, Миранда Ричардсън, Емили Блънт

Гидиън Уорнър е успял PR консултант на богати бизнесмени, политици и звезди от шоубизнеса. Прическите, дрехите, къде отиват и с кого – всичко това е негова работа. С умения като неговите, той изглежда най-подходящият помощник при подготовката за партитата за новото хилядолетие. Но света, в който работи, го разочарова все повече и повече, а дистанцията между него и дъщеря му се увеличава. Затова Гидиън обръща все по-малко внимание на работата, тъкмо когато е най-търсен. Погледът му се съсредоточва във връзката, която се заражда между него и Стела – майка, скърбяща за загиналия си син – докато останалия свят започва да се върти все по-бясно…

Невероятно пътешествие: Историята на THE WHO / Amazing Journey: The Story of THE WHO (1989)
Специално издание
03.07 / Universal / 2 диска / 24,99 лв
режисьори Пол Кроудър и Мърей Лърнър
в ролите Роджър Далтри, Пийт Тауншенд, Джон Ентуисъл

THEDOORS: На живо от Холивуд боул / THE DOORS: Live at the Hollywood Bowl (2007)
03.07 / Universal / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Рей Манзарек
в ролите Джим Морисън, Джонс Денсмор, Роби Крийгър, Рей Манзарек

Тайното шоу, сезон 1 / The Secret Show, season 1 (2006)
10.07 / BBC / 2 диска / 24,99 лв
режисьориТони Колнгууд и Андреа Тран
в ролите Кейт Харбър, Мартин Хайдър, Алан Мариот

Внимание! Задава се непоносимо смешната, високоскоростна и свръхсекретна поредица, която ще се хареса дори и на най-„порасналите” хлапета. Специалните агенти Виктор Волт и Анита Найт работят за Н.И.Е. (Непобедими Избавителни Елементи) и пазят света от злите сили на Т.Е.(Травматизиращи Елементи). Под ръководството на шефа си, който всеки ден си сменя името от съображения за сигурност, и с помощта на лудия учен професор Професор, Виктор и Анита успяват да спасят света - или поне голяма част от него – по веднъж, а понякога и по два пъти в седмицата. Кой би предположил, че да си таен агент може да бъде толкова забавно?

Самотна звезда / Lone Star (1996)
10.07 / Warner / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Джон Сейлс
в ролите Матю Макхонъхи, Крис Кристоферсън, Крес Купър

Джоуси Уелс - извън закона / The Outlaw Josey Wales (1976)
24.07 / Warner / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Клинт Истууд
в ролите Клинт Истууд, Сандра Локе, Чиф Дан Джордж

Тайното шоу, сезон 1 / The Secret Show, season 1 (2006)
24.07 / BBC / 2 диск / 24,99 лв
режисьори Тони Колнгууд и Андреа Тран
в ролите Кейт Харбър, Мартин Хайдър, Алан Мариот

Внимание! Задава се непоносимо смешната, високоскоростна и свръхсекретна поредица, която ще се хареса дори и на най-„порасналите” хлапета. Специалните агенти Виктор Волт и Анита Найт работят за Н.И.Е. (Непобедими Избавителни Елементи) и пазят света от злите сили на Т.Е.(Травматизиращи Елементи). Под ръководството на шефа си, който всеки ден си сменя името от съображения за сигурност, и с помощта на лудия учен професор Професор, Виктор и Анита успяват да спасят света - или поне голяма част от него – по веднъж, а понякога и по два пъти в седмицата. Кой би предположил, че да си таен агент може да бъде толкова забавно?

Воин Господен / Soldier of God (2005)
24.07 / независим / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Дейвид Хоган
в ролите Тим Абел, Уилям Мендиета, Мапи Галан

Рене е себеотрицателен воин-монах от известните рицари темплиери, но религиозният орден се изражда в мощен източник на богатства и власт. Обезверен от алчността на своите водачи, Рене едва не загива в опустошителната битка от 1187 г. при Хатин. Той е взет за заложник от бандити, но успява да избяга в пустинята, където е спасен от мистериозния пътешественик-мюсолманин Хасан. Двамата достигат самотен оазис и там Рене среща Сохейла, вдовица на мюсюлмански воин. Нарастващата му привързаност към нея, както и новините за жестокостите, причинени и от християни, и от мюсюлмани, го карат да се замисли доколко държи на своите клетви за вярност и подчинение към кръстоносците.

Тай-чи бойци / Tai-chi Warriors (2005)
31.07 / независим / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Янг Туен-Пинг
в ролите Джон Чанг, Бени Чен, Джоуи Ковингтън

Хенри е отраснал в Бевърли Хилс и единственото, което е успял да постигне до тук е да се превърне в посредствен автокрадец. Приятелят му Брус пък е посредствен актьор, който не издържа повече от три дни на никоя снимачна площадка. Двамата отиват да си пробват късмета в екзотичния Китай. Тъй като мислят, че ключът към успеха, който ще промени живота им е овладяването на бойни изкуства, двамата се записват в Тай Чи школата на учителя Дракон. Тук те е ще открият нетрадиционни методи на обучение, две китайски красавици, изумително кунг-фу състезание по боулинг, група престъпници с колела и много неочаквани обрати.

Моето момче Джак / My Boy Jack (2007)
31.07 / BBC / 1 диск / 17,99 лв
режисьор Браян Кърк
в ролите Даниел Радклиф, Ким Кейтрал, Дейвид Хайг